مقدمه: بیماران مبتلا به کاهش شنوایی حسی عصبی ناگهانی (SSNHL) حدود ۲-۳% مراجعه کنندگان به کلینیک گوش, حلق و بینی را شامل می شوند.فاکتورهای مستعد کننده ی بسیاری از جمله اختلالات عروقی و پرفیوژن بافتی مطرح شده است. در این پژوهش تغییرات آترواسکروز عروق و عوامل خطر شناخته شده مرتبط با آن در بیماران مبتلا به کاهش شنوایی حسی عصبی ناگهانی مورد مطالعه قرار گرفته است.
روش اجرا و مواد مورد استفاده: در این مطالعه ۳۰ بیمار مبتلا به کاهش شنوایی حسی عصبی ناگهانی و ۳۰ نفر به عنوان گروه کنترل مورد بررسی قرار گرفتند. عوامل خطر کاردیوواسکولار با توجه به شرح حال، معاینه قلب، فشار خون، شاخص توده بدنی، دور کمر، الکتروکاردیوگرام، قند خون، تری گلیسیرید، کلسترول،پروتئین، تست پروتئین واکنشی C با حساسیت بالا( HSCRP) و هم چنین مطالعه داپلر رنگی شربان کاروتید به منظور ارزیابی ضخامت اینتیما مدیا(IMT) مورد مطالعه قرار گرفت.
یافته ها: شاخص های IMT و HSCRP در گروه بیماران در مقایسه با گروه کنترل افزایش خطر را نشان داده است ( P= 0.005 و P=0.001 ). با این وجود فاکتورهای دور کمر، سابقه مصرف سیگار، قند خون ناشتا، پروفایل لیپید و الکتروکاردیوگرام تفاوت معناداری بین دو گروه نشان نداده؛ قابل توجه است که فشار خون و شاخص توده بدنی در گروه کنترل بالاتر بود.
نتیجه گیری: کااهش شنوایی حسی عصبی ناگهان ممکن است در همراهی با آترواسکلروز ساب کلینیکال باشد.
دکتر نوید نوری زاده) نویسنده هفتم(
مجله گوش و حلق و بینی ایران
تاریخ انتشار: می ۲۰۱۶
کلمات کلیدی: آنرواسکلروز، ضحامت اینتیما مدیای شریان کاروتید، پروتئین واکنشی c، کاهش شنوایی حسی عصبی ناگهانی، سونوگرافی داپلر، عوامل خطر