مقدمه: دهیدراتاسیون هیپرناترمیک نوزادی (NHD) وضعیتی خطرناک در نوزادان می باشد که با عوارض حاد(نارسایی کلیوی، ادم مغزی، خونریزی مغزی) وعوارض مزمن مانند تاخیر تکاملی رشد همراهی دارد. کودکان از بدو تولد شروع به یادگیری زبان می کنند و مشکلات شنوایی در این فرآیند منجر به اختلال می شود. دراین مطالعه برآن شدیم که وضعیت شنوایی نوزادان مبتلا به دهیدراتاسیون هایپرناترمیک را مورد بررسی قرار دهیم.
روش اجرا و موارد مورد استفاده: در یک مطالعه مورد شاهدی، ۱۱۰ نوزاد مراجعه کننده به بیمارستان قائم مشهد در بازه زمانی چهارساله ۲۰۰۷ -۲۰۱۱ مورد بررسی قرارگرفتند. میزان بروزاختلالات شنوایی در نوزادان مبتلا به دهیدراتاسیون هایپرناترمیک (سطح سدیم بیشتر از mEq/L150<) در مقایسه با نوزادان با سطح نرمال سدیم ارزیابی شد.
یافته ها: سه مورد از ۱۱۰ نوزاد حاضر در مطالعه، اختلال شنوایی گذرا نشان دادند. میانگین سطح سرمی سدیم در نوزادان مبتلا به اختلال شنوایی mg/dl173 ارزیابی شد.
نتیجه گیری: اختلال شنوایی گذرا در نوزادان با هایپرناترمی بالاتر می باشد؛ گرچه این تفاوت معنی دار نبود(P>0.05). اختلال شنوایی در موارد هایپرناترمی شدید مشاهده می شود.
دکتر نوید نوری زاده (نویسنده سوم)
مجله گوش و حلق و بینی ایران
ژانویه ۲۰۱۴
کلمات کلیدی: پاسخ شنوایی ساقه مغز، کاهش شنوایی، دهیدراتاسیون هایپرناترمیک، نوزاد، گسیل اوتوآکوستیک